vrijdag 3 juli 2015

Books read by me - juni! (deel 2)


In juni las ik maar liefst twaalf boeken en daarom heb ik opnieuw mijn Books read by me verdeeld over twee posts. Vandaag zie je deel 2!

Verlos ons van het kwaad
Schrijver: David Baldacci
Oorspronkelijke titel: Deliver us from evil
Gelezen versie: Nederlands
Jaar van oorspronkelijke uitgave: 2010
Gelezen uitgave van: A.W. Bruna Uitgevers
Aantal pagina's: 350
Flaptekst: Evan Waller is een wreed man, een levensgevaarlijk monster. Hij is schatrijk geworden door te handelen in alles waar veel geld aan te verdienen valt, inclusief mensen. In zijn drang naar grotere rijkdom gaat hij letterlijk over lijken en nu heeft hij een nieuw doel in het vizier. Een deal die miljoenen mensen het leven kan kosten.
Het is in ieders belang dat Waller wordt tegengehouden en de man die deze taak krijgt toebedeeld, is Shaw. Als agent van een internationale inlichtingendienst is hij gespecialiseerd in het oplossen van conflicten waar ook ter wereld. Maar wat Shaw niet weet, is dat er nog iemand is die Evan Waller in de gaten houdt: Reggie Campion. Zij werkt niet voor een officiële instantie, maar voor een organisatie die geheel buiten de wet om opereert. En haar taak is niet om Waller tegen te houden, maar om hem voorgoed uit te schakelen.
Shaw en Reggie, de besten in hun vak, zitten allebei achter dezelfde man aan. De een namens de geheime dienst en de anders namens een particuliere organisatie. Alleen weten ze dit niet van elkaar...
Rating: 4,5/5
Toelichting: Zoals ik van hem gewend ben, heeft Baldacci de spanning in dit boek weer goed weten op te bouwen en vast te houden. Het is iets minder 'hoe zit het nou?' tot het eind dan gewoonlijk, maar het zit echt weer meesterlijk in elkaar. Petje af! Mijn volledige review lees je hier.
 
Will Grayson, Will Grayson
Schrijver: John Green en David Levithan
Oorspronkelijke titel: -
Gelezen versie: Engels (ook verkrijgbaar in het Nederlands)
Jaar van oorspronkelijke uitgave: 2010
Gelezen uitgave van: Penguin Books
Aantal pagina's: 308
Flaptekst: One cold night, in a most unlikely corner of Chicago, two strangers cross paths. Two teens with the same name, running in two very different circles, suddenly find their lives going in new and unexpected directions, culminating in heroic turns-of-heart and the most epic musical ever to grace the high-school stage.
Rating: 5/5
Toelichting: Een boek met een hoge wauw-factor, ik kan niet anders zeggen. Ik wist niet goed hoe het zou zijn om een boek te lezen dat door twee schrijvers is geschreven, maar het werkt echt ontzettend goed. Will Grayson, Will Grayson heeft mooie thema's en geweldige personages. Om verliefd op te worden.
 
De ontsnapping
Schrijver: Heleen van Royen
Oorspronkelijke titel: -
Gelezen versie: Nederlands
Jaar van oorspronkelijke uitgave: 2006
Gelezen uitgave van: Foreign Media Books BV
Aantal pagina's: 295
Flaptekst: Ik heb een man, twee kinderen en een koophuis, ik ben gezond, zij ook, we hebben het goed, we hebben alles. Soms kijk ik van een afstandje toe en wacht ik vergeefs op de ontroering die met het kijken naar je gezin gepaard schijnt te gaan. Waarom werkt het niet meer bij mij?
Julia de Groot is zesendertig jaar. Op het eerste gezicht ontbreekt het haar aan niets, maar de werkelijkheid is anders. Haar passieloze huwelijk, het gezinsleven en het juk van het huishouden benauwen haar zo, dat ze een radicaal besluit neemt. Van de ene dag op de andere verlaat ze man en kinderen en vertrekt naar de zon.
Niet dat het wat uitmaakt, maar mijn broer is dood.
Julia wordt vergezeld door de geest van haar jonggestorven broer Jimmy, met wie ze vlak voor zijn dood een geheim verbond heeft gesloten. Jimmy helpt zus 'Jules' op weg en moedigt haar aan, terwijl Julia, afgesneden van man en kinderen, alles probeert waar te maken wat ze hem ooit heeft beloofd.
Mijn lijf is voor hem, mijn liefde is voor hem, alles in me hunkert naar hem, naar versmelting, naar eenwording naar altijd samen zijn.
Wanneer Julia de onweerstaanbare Romeo ontmoet, ontdekt ze wat ze haar leven lang heeft gemist, zowel in haar hart als in haar bed. Romeo dwingt Julia af te rekenen met het verleden en stelt haar de hamvraag: durft ze nog terug naar huis?
Het is goed, Jules, je hebt mijn permissie. Schrijf. Doe het maar. De tijd is gekomen.
Rating: 3,5/5
Toelichting: Wat een mooi, geestig en tegelijkertijd pijnlijk verhaal. Aan de ene kant leef ik mee met Julia, maar aan de andere kant kan ik nauwelijks begrip voor haar opbrengen. De boodschap die voor mij in dit boek zit, is dat je voor je eigen geluk moet gaan. Julia doet dit naar mijn idee te veel, maar haar reis naar geluk is wel mooi beschreven. Het boek is in ieder geval beter dan het enige andere boek dat ik van Van Royen heb gelezen. De vrij plotselinge ommekeer in een van de laatste hoofdstukken vind ik zelf wel ongeloofwaardig beschreven. Daarin was de film beter. Mijn volledige review lees je hier.
 
Wailing ghosts
Schrijver: Pu Songling
Oorspronkelijke titel: -
Gelezen versie: Engels
Jaar van oorspronkelijke uitgave: 2015
Gelezen uitgave van: Penguin Classics
Aantal pagina's: 56
Flaptekst: -
Rating: 3/5
Toelichting: Korte verhaaltjes met stuk voor stuk vreemde eindes. Leuk om te lezen, ze geven allemaal een beetje een sprookjesidee.
 
Als ik blijf
Schrijver: Gayle Forman
Oorspronkelijke titel: If I stay
Gelezen versie: Nederlands
Jaar van oorspronkelijke uitgave: 2009
Gelezen uitgave van: Moon
Aantal pagina's: 220
Flaptekst: Het leven van de 17-jarige Mia draait om muziek: ze wil graag naar het conservatorium en haar vriend Adam speelt in een populaire rockband. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar wanneer Mia met haar ouders en broertje een dagje uitgaat, gebeurt er iets waardoor haar leven in één klap verandert...
Rating: 4,25/5
Toelichting: Zo hé, wat een verschil in stijl met Haar dag en Zijn jaar! En dat bedoel ik positief. Ik heb dit boek in één keer uitgelezen en ben vervolgens naar de winkel gevlogen om het vervolg, Wacht op mij, te kopen. Gewoonweg prachtig.
 
Exit
Schrijver: Katy Regan
Oorspronkelijke titel: The one before the one
Gelezen versie: Nederlands
Jaar van oorspronkelijke uitgave: 2010
Gelezen uitgave van: A.W. Bruna Uitgevers
Aantal pagina's: 295
Flaptekst: Het leven van de tweeëndertigjarige Caroline had erop vooruit moeten gaan nadat ze, drie maanden voor de bruiloft, haar verloving met Martin had verbroken. Met inmiddels een nieuwe to do list, een bloeiende carrière en een geheime minnaar heeft ze het toch maar mooi voor elkaar. Denkt ze. Totdat haar halfzusje Lexi van zeventien onverwachts op de stoep staat en per se bij Caroline in Londen de zomer wil doorbrengen. Gedurende de zomer tuimelen de elementen van Carolines leven (inclusief exen, minnaars, werk en familie) over elkaar en moet ze enkele beslissingen nemen om haar leven te beteren. De vraag is of dat gaat lukken met de aanwezigheid van haar zusje, die duidelijk iets te verbergen heeft en tegen wie ze zelf ook niet eerlijk is.
Rating: 2,75/5
Toelichting: Exit is een echte chicklit met liefde, humor en onhandige situaties. Hoewel ik daar normaal gesproken wel voor in ben, stond deze me niet aan. Dat lag vooral aan de personages; aan de meeste ergerde ik me vooral. Het is wel een niet-nadenken-gewoon-lezen boek, wat op z'n tijd best fijn is. Mijn volledige review lees je hier!
 
Deel 1 van Books read by me - juni! zie je hier. Welke boeken las jij afgelopen maand?

x




Geen opmerkingen:

Een reactie posten