zondag 17 januari 2016

The tales of Beedle the Bard - J.K. Rowling

Titel: The tales of Beedle the Bard
Auteur: J.K. Rowling
Originele titel: -
Jaar van eerste uitgave: 2008
Gelezen versie: Engels (ook verkrijgbaar in het Nederlands)
Gelezen uitgave van: Bloomsbury Publishing/Lumos
Aantal pagina's: 122

The tales of Beedle the Bard contains five richly diverse fairy tales, each with its own magical character, that will variously bring delight, laughter and the thrill of mortal peril.

Essential and enjoyable reading for Muggles and wizards alike, The tales of Beedle the Bard is a uniquely magical volume. With illuminating notes by Albus Dumbledore.

Met dit boek is het (her)lezen van de Harry Potter boeken voor mij afgesloten en ik ben blij dat het hiermee eindigt; van de aanvullende boeken op de serie is dit zeker mijn favoriet!

De sprookjes in dit boek worden vergezeld van commentaar van Perkamentus. Hij laat zien wat zijn gedachten zijn over de vertellingen die - zo staat te lezen in de introductie - voor tovenaars en heksen even bekend zijn als de sprookjes van Assepoester en Sneeuwwitje voor Dreuzels.

Het laatste sprookje spreekt voor mij het meest tot de verbeelding, omdat hij zo verbonden is met en belangrijk is voor de serie. Door de aantekeningen van Perkamentus gaan de sprookjes sowieso nog meer leven. Naast het sprookje over de drie broers en de relieken van de dood staan er nog vier sprookjes in het boek: stuk voor stuk leuke verhaaltjes. Dit is zeker een aanrader!

Rating: 4,5/5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten